• Home
 • Nieuws
 • Zorg
 • Persoonlijk advies
 • Hulpmiddelen
 • Tarieven
 • Werken bij
 • Informatie
 • Vrijwilligers
 • Cliëntenraad
 • No Flash
  img: persoonlijke service en zorg waarbij u zich thuis voelt
  10
  Jan

  Dagbesteding ECR De Statenhof per 1 februari

  type: nieuwsbericht    

  Vanaf 1 februari 2019 start ECR De Statenhof in Leiden met haar eigen dagbesteding De vier jaargetijden. Dagactiviteiten geven structuur aan de dag en gaan een sociaal isolement tegen. Deze helpen u of uw familielid om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Het verlicht de taak van de eventuele mantelzorger(s).

  Wij vinden het belangrijk om een dagindeling aan te bieden die past bij uw levenspatroon. Verzorgenden en vrijwilligers begeleiden u waar dat nodig is. Wij proberen zoveel mogelijk dezelfde medewerkers hiervoor in te zetten.

  De vier jaargetijden is bedoeld voor mensen die:

  • Behoefte hebben aan gezelschap; 
  • Minder goed in staat zijn om zelf contacten te onderhouden; 
  • De partner, kinderen of andere familieleden willen ontlasten.

  Activiteiten
  Bij De vier jaargetijden kunt u één of meerdere dagen per week doorbrengen in een gezellige omgeving. Er is gelegenheid om met elkaar te praten en om spelletjes te doen, maar ook om rustig de krant te lezen of een puzzel te maken. Daarnaast behoren geheugentraining en training om de fijne motoriek te verbeteren of soepel te houden tot de mogelijkheden.

  Eerst een lekker kopje koffie en daarna actief bezig zijn. We zoeken samen uit welke doelen u nastreeft. Vaak gaat het om het in stand houden of verbeteren van uw lichamelijke en geestelijke vitaliteit. Misschien wilt u veel bewegen, binnen of buiten, of geheugentraining. We kijken naar wat het beste bij u past. Er is van alles mogelijk.

  Er heerst een fijne sfeer. Liefdevol en ontspannen. U kunt gewoon uzelf blijven en we leren u graag goed kennen. We doen interessante en actieve dingen samen en gaan regelmatig buiten een frisse neus halen. Gezellig samen lunchen en/of dineren is ook mogelijk. Mensen die te maken hebben met eenzaamheid, geheugenproblemen of niet alleen thuis kunnen zijn als hun mantelzorger er niet is, zijn bij ons van harte welkom.

  Openingstijden
  De dagbesteding is open van dinsdag t/m zaterdag. U gebruikt de lunch en/of het diner bij ons. De dag bestaat uit 2 dagdelen:
  - Van 12.00 tot 16.00 uur.
  - Van 16.00 tot 20.00 uur.
  Natuurlijk kunt u ook de hele dag blijven. Dan gebruikt u zowel de lunch als het diner bij ons.
  1x per maand zijn wij ook op zondag open van 13.00 tot 19.00 uur. Hierbij is het diner inbegrepen. Ook zullen wij tenminste één paasdag, pinksterdag en kerstdag open zijn. Uiteraard geven wij feestdagen een speciaal tintje.

  Themadagen
  Minimaal 1x per week zetten we een themadag op. Dit kan variëren van dierendag tot beauty-dag en van knutselmiddag tot groentetuin inzaaien. We bieden zoveel mogelijk activiteiten zodat er altijd wel iets bijzit waar u plezier aan beleeft. Deze themadagen komen regelmatig terug. Wij streven naar een gevarieerd dagprogramma waarin ook rekening wordt gehouden met persoonlijke behoeften en interesses. Wij staan open voor uw inbreng.

  Wmo-indicatie
  Voor dagbesteding heeft u vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een indicatie nodig. Deze indicatie bepaalt hoeveel dagdelen u aan dagbesteding kunt deelnemen. Uiteraard kunnen wij u helpen met de aanvraag te plaatsen. Aarzel niet om ons hierover te bellen.

  Soms is het moeilijk om een persoon met bijvoorbeeld Alzheimer naar een vorm van dagbesteding te begeleiden. De mogelijkheid bestaat om bij het CIZ naast de indicatie 'begeleiding op een groep', een indicatie voor een aantal uren individuele begeleiding aan te vragen. Op deze manier kan de thuisbegeleider de persoon met Alzheimer rustig naar de dagbesteding begeleiden. Het is ook mogelijk dat de begeleider een tijdje op de groep verblijft zodat de cliënt zich op zijn/haar gemak voelt.

  ECR De Statenhof
  De vier jaargetijden is onderdeel van ECR De Statenhof. Mocht het nodig zijn dat u hulp nodig heeft met toiletgang, medicijnen innemen e.d., hebben wij geschoold personeel die u daarbij kan helpen.

  Natuurlijk kunt u bij ECR De Statenhof ook terecht voor praktische voorzieningen, zoals de fysiotherapeut, kapper en pedicure. Daarnaast hebben wij een prachtig restaurant die 7 dagen per week open is voor lunch en diner (reserveren vanaf 4 personen).

  Bachstraat 590
  2324 HD Leiden 
  E: destatenhof@ecr.eu 
  T: 088 328 01 10

  naar het nieuwsoverzicht
  img: contact


  * verplicht veld