• Home
 • Nieuws
 • Zorg
 • Persoonlijk advies
 • Hulpmiddelen
 • Tarieven
 • Werken bij
 • Informatie
 • Vrijwilligers
 • Cliëntenraad
 • No Flash
  img: persoonlijke service en zorg waarbij u zich thuis voelt
  22
  May

  Interview met Corry Godart

  type: nieuwsbericht    

  ‘’Iets doen voor een ander vind ik fijn’’

  corry-godartCorry Godart (74) is sinds januari 2008 vrijwilliger bij ECR De Horst. Ook al is ze het vrijwilligerswerk nu een beetje aan het afbouwen, vindt ze het werk fantastisch. Openstaan voor een ander vindt ze heel belangrijk.

  Voordat Corry vrijwilliger werd, was ze net gestopt met werken. Haar moeder, die naast haar woonde, werd een beetje hulpbehoevend en ging één keer in de week naar de dagopvang van ECR De Horst. ,, En toen dacht ik, wat is dit eigenlijk fantastisch werk. Ik zou als ik zelf zo ver was, het fijn vinden als er mensen zijn die even - buiten de familie en kennissen om - iets leuks met me gaan doen en tijd voor me nemen’’, vertelt Corry. Een kennis van haar zei dat ze vrijwilliger was op ECR De Horst en dat ze nog mensen nodig hadden. Corry heeft zich meteen opgegeven.

  Corry doet veel verschillende werkzaamheden, zoals koffie en thee schenken bij lezingen, mensen in rolstoelen en met rollators begeleiden tijdens uitjes, de kerstboom optuigen, meewerken aan paasdiensten en mensen uitnodigen om mee te doen aan evenementen. ,,Vroeger bezocht ik één keer in de week steeds iemand, maar die mensen zijn inmiddels allemaal overleden. Dat is dan weer de andere kant van het verhaal. Je krijgt echt een band met de mensen en dan is afscheid nemen extra moeilijk.’’

  Corry is het vrijwilligerswerk nu een beetje aan het afbouwen, omdat haar man beginnende Alzheimer heeft. Ze wil logischerwijs meer tijd aan haar man besteden. Ook mist ze de sfeer van vroeger een beetje. Veel oude vrijwilligers met wie ze het altijd heel fijn heeft gehad, zijn ondertussen allemaal gestopt. Er zijn nu heel wat nieuwe vrijwilligers.

  Het mooiste aan vrijwilligerswerk vindt Corry het pro deo openstaan voor een ander en tijd vrijmaken voor een ander waar de beroepskrachten niet aan toe komen. ,,Er wordt wel van alles in de zorg gedaan, maar er is toch te weinig hulp beschikbaar.’’ Het meest moeilijke aan het vrijwilligerswerk vindt Corry het afscheid moeten nemen van de mensen. ,,Omdat het vooral oudere mensen zijn, zijn het vaak de laatste dagen van deze bewoners. Dat vind ik jammer, want ik heb echt vriendschappen opgebouwd. Zelfs als ik nu nog even langs kom, roepen ze me en willen ze even hun verhaal kwijt. Je wordt heel erg gewaardeerd en dat geeft me een warm gevoel. Dat je wat kan doen voor een ander.’’

  Interesse om zelf ook als vrijwilliger aan de slag te gaan bij RAZ? Bekijk dan hier de vacatures.

  naar het nieuwsoverzicht
  img: contact


  * verplicht veld